Erikli, Saros Körfezinde Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı bir tatil bölgesidir. Burayı popüler yapan en önemli etken ise Saros körfezinin mükemmel bir denizinin olmasıdır. Yine Saros körfezinde yer alan Enez’in mesafe olarak biraz daha uzakta olması, Güneyli’nin de daha küçük bir koya sahip olması Erikli’yi ön plana çıkartıyor. Bu yüzden Saros körfezinin incisi Erikli’dir.
Şunu da söylemek gerekli Erikli de eski Erikli değildir. O sakin huzur dolu yeri aşırı kalabalıklar, yerli kişilerden tutulan evlerin yerini seninle ters konuşan emlakçılar, tertemiz kumsal ve sokakların yerini çöp yığınları almış durumda. Erikli’de genel itibariyle bir düzensizlik söz konusu. Böyle güzel bir bölgenin daha da kötüye gitmemesi için mutlaka ilgili kişilerce el atılmalı.
Erikli’de 2 ayrı profil vardır. Orta gelirli aileler ve kampçılar. Evlerin büyük çoğunluğu sadece ailelere verildiği için şehrin merkezinde farklı bir profille karşılaşmazsınız. Kampçılar ise o kalabalık sokaklara fazlaca girmezler. Erikli sokakları huzurlu kendi halinde insanlarla doludur.
Erikli Ulaşım
Erikli’ye genellikle İstanbul veya yakın illerde oturanlar tatil planlıyorlar. Ulaşımı ise oldukça kolay. Aracınız varsa 2-3 saatlik bir yolculukla varabilirsiniz. Yoksa da otobüs firmaları ile ulaşabilirsiniz. Erikli’de araca ihtiyaç duyar mıyım derseniz göreceli. Bir kaç tane koy var civarda ama gitmeseniz de olur. 2 tane balıkçı restoranın olduğu Mecidiye köyü var ama yine gerek olmadığını söyleyebiliriz
Erikli Konaklama
“Erikli’de nerede konaklamalıyım” diyenler için en güzel seçenek kiralık daireler, apartlardır. Erikli’de parmakla sayılacak kadar az sayıda otel var. Geriye kalan tüm konaklama seçenekleri kiralık ev veya kamp alanları. Çadır kampı sevenler için de en ideal rotalardan birisi diyebiliriz. Sahil boyunca her yerde kamp alanları veya gelişigüzel kampçıları görebilirsiniz. Bayram veya resmi tatil dönemleri dışında önceden rezervasyon yaparsanız günlük kiraları 200-350 TL bandında evler bulmanız mümkün. Erikli kamp alanları ise çok değişken. Kalacağınız kişi sayısı, ekipman ihtiyacınız ve yoğunluğa göre günlük kişibaşı 80 TL’den başlıyor diyebiliriz.
Erikli’de Neler Yapılır?
Erikli’ye ulaşırken yol üzerinde Kavaklık Restoran’da güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz.
Erikli’ye ulaşım yolunda sabah erken saatlerde şöyle güzel bir kahvaltı molası vereyim derseniz Kavaklık restoranı tavsiye edeceğiz. Serpme köy kahvaltısı oldukça çeşitli ve lezzetli. Ortam açık havada, ağaçların arasında. Kişi başı 35 TL ücreti var.
İtalyan koyunda denize girebilirsiniz.
Erikli gezilecek yerler arasında ilk sırada merkeze 10 km mesafede, tamamen bakir, organize olmayan İtalyan koyuna gitmenizi tavsiye ederiz. Şezlong şemsiye olmadığı için kendi imkanlarınızı kullanmanız gerekiyor. Yanınıza reji sandalyesi ve şemsiye almanızı öneririz.
Bodrum lokmacısında lokma yiyin.
Lokma seviyorsanız eğer merkezdeki yürüyüş yolu üzerindeki seyyar lokmacıyı mutlaka deneyin. Birçok yerde lokma denemekten bu alanda gurme olduk. 🙂 Ne lokmacılar gördük meşhur diye önünde kuyruklar var ama lezzet maalesef kötüydü. Burada hem şerbeti hem kızartılışı olsun tam damak tadımızı bulduk.
Vardaroğulları Pastanesinde dondurma yiyin.
Dondurma için Erikli merkezde birkaç tane seçenek var. Vardaroğulları Pastanesi‘nin dondurmasını daha çok beğendik.
Lumbaa Cafe’de kahvaltı yapın.
Restoran veya mekan pek olmadığından güzel bir kahvaltı arayanlar için de seçenek pek yok. Biz, Erikli’de kahvaltı için biraz iç kısımda Lumbaa isimli çok güzel bir mekan keşfettik ve iki sabah burada kahvaltı ettik. İşletme Erikli’deki mekanlara göre oldukça temiz , özenli ev çalışanları çok ilgili. Kahvaltısı ise çok çeşitli ve güzeldi. Erikli kahvaltı için kesinlikle burayı öneririz.
Erikli plajında denize girin.
Saros körfezindeki Erikli sahili oldukça uzun bir kumsal plaja sahip. Mavi bayraklı bir deniz olduğu için pırıl pırıl biraz serin bir suyu vardır. Bu koca sahil yer yer organize yer yer değil. İsterseniz şemsiye ve sandalyenizi alıp her hangi bir yerde denize girebilirsiniz. Dilerseniz de şezlong şemsiye kiralayabilirsiniz. 2 şezlong, şemsiye ücreti 30 Tl.
Mecidiye köyünde balık yiyebilirsiniz.
Erikli merkezde pek fazla içkili restoran olmadığı için Mecidiye köyünde yemek yiyebilirsiniz. Mecidiye köyünde iki tane balıkçı var. Güler restoran ve Sözbir restoran. Önceki yıllarda ikisinde de oturduk fakat son gittiğimizde Güler restoran bizim için tam bir talihsizlik oldu.
Talihsizlik : Balıkçıya gidip balık yiyemeden döndük resmen. 🙂 Otururken sorduğumuz balıkların hepsi yarım saat sonrasında bitmişti. Olanlardan siparişler verdiğimizde de uzun bir süre siparişimizi getirmediler. Kaç kere söylediysek birazdan geliyor dediler ve yine unutuldu. Hesabı bile getirmediler 3 kere söylememize rağmen. Ancak kasada ödeyebildik. Masada salatamızı mezemizi bırakıp kalktık. Bu sebeple kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
Keşan Ciğerci Samet’te ciğer yiyebilirsiniz.
Buralara kadar gelmişken Edirne ciğeri yemeden olmaz diyenlerdenseniz. Erikli merkeze 35km mesafedeki Ciğerci Samet Usta’da ciğer yiyebilirsiniz. Keşan merkezde yer alıyor. Erikli’ye giderken ve dönerken çok yakınından geçiyorsunuz. Edirne’dekiler kadar güzel olduğunu söyleyemeyiz ama denenebilir.
Erikli sokaklarında bisiklet turu yapın.
Erikli’de deniz dışında yapılacak çok fazla aktiviye yok. Hele ki hava kapalıysa en güzel aktivite bisiklet turu olabilir. Merkezde kiralık bisikletçiler var. Saatlik 10 TL ücreti var. Denemek isteyene bizimki gibi çift kişilik bisikletlerde var ama kullanması gerçekten zormuş. 🙂
Yaz tatili klasiği çay bahçesi, okey, tavla…
Hemen sahilde İşçimen Otel’in yanında Erikli’nin tek çay bahçesinde okey, tavla gibi oyunlar oynayarak saatlerde vakit geçirmekte tam bir yaz tatili klasiğidir. Yine hava kapalıysa veya yaz akşamlarında Erikli’de en güzel vakit geçirme aktivitelerinden birisi de bu olabilir.
İbrice limanında dalış yapabilirsiniz.
Dalış meraklıların için Erikli’nin en güzel noktası İbrice limanı.
İyi tatiller,
Cansu & Bora