Bunu Paylaş

Çanakkale, bizim için anlatılması en zor bölgelerden birisidir. Bu durum hem Çanakkale’yi çok iyi bilmemizden hem de Çanakkale’de çok fazla anlatılacak şey olmasından kaynaklanıyor. Bu yazımızda sadece Kepez’e, Kepez’in potansiyeline, Kepez’in bugününe ve yarınına değineceğiz. Çanakkale boğazındaki en hızlı yükselişe sahip bölge olarak burayı görüyoruz. Gün geçtikçe de popülaritesi artacak ve daha çok duyacaksınız. Çanakkale merkeze ve 18 Mart üniversitesine bu kadar yakın olması şüphesiz burayı yükselten özelliklerinden. Bununla birlikte görece uygun fiyatlarının olması, deniz kenarına yapılan yatırımlar ve kendine has plajları ise zaman geçtikçe Kepez’in değerinin artmasını sağlıyor. Çanakkale Kepez gezilecek yerler, Çanakkale Kepez Plajları, Çanakkale Kepez ulaşım ve daha bir çok soru işaretlerini giderecek bilgileri bu yazımızda paylaşacağız.

Dipnot : Türkiye’de en çok yaşamak istediğiniz il neresi deseler kesinlikle ilk sıralarda Çanakkale gelir. 🙂

Çanakkale Kepez Ulaşım

Çanakkale Kepez’e nasıl ulaşılır, Çanakkale Kepez’e nasıl gidilir sorularını cevaplamaya çalışacağız.

Karayolu ile Kepez’e Ulaşım;

Trakya üzerinden gelmek isteyenler; Kitilbahir’deki Kilitbahir feribot iskelesinden, Ecaaabat’taki Gestaş Feribot iskelesinden ve Gelibolu’daki Gestaş Gelibolu Feribot iskelesinden hızlı feribotlar ile Boğaz’ın karşı yakasına geçerek Kepez’e gidebilirler. Boğaz’ın karşı yakasından ne kadar ileride binerseniz karşıya geçtiğinizde de Kepez’e o kadar az yolunuz kalıyor. Çanakkale Boğaz Feribot hattının en kötü problemi özellikle tatil günlerinde oldukça yoğun bir feribot sırasına sahip olması. En sakin hangi Çanakkale feribot iskelesi ise oradan geçiş yapılması en doğru olanı. Gestaş Seferleri

Siyasi polemikleri bir kenara bırakarak bir sevindirici haber de 1915 Çanakkale köprüsünün yapılıyor olması. 1 saati bulan bekleme ve feribot ile ulaşım süresi toplamda 4 dakikaya inecek. Oldukça zaman tasarrufu sağlayacak bu projenin 1922’de bitmesi planlanıyor.

Körfez üzerinden gelmek isteyenler için; Pendik’ten kalkan Pendik Yalova hızlı feribotu, Eskihisar’dan kalkan Eskihisar topçular hızlı feribotu ile körfezi geçerek Yalova’dan Çanakkale Kepez’e doğru gidebilirsiniz. Bu 2 hat yerine Osmangazi Köprüsünü tercih ederseniz biraz daha fazla ücret ödeyip biraz daha zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz.

Kaynak: https://www.feribotseferi.com

Havayolu İle Kepez’e Ulaşım;

Bildiğiniz gibi Çanakkale’de bir adet ufak bir havalimanı var. Bu havalimanının sadece tek pisti olup Ankara, Gaziantep gibi bir kaç ilden ulaşım imkanı var. Ege, Marmara, İç Anadolu ve Batı Karadeniz için karayolu daha çok tercih edilebilir. Türkiye’nin Çanakkale’ye uzak şehirlerinde iseniz. Çanakkale’ye havayolu ile gelerek buradan Kepez’e gitmeyi tercih edebilirsiniz.

Çanakkale Kepez’e Alternatif Ulaşım Yolları;

Karayolu ve Denizyolunu yarıyarıya kullanmak isteyenler için 2 tane daha alternatif sıraladık;

  • Tekirdağ’dan Karabiga’ya feribotla geçerek buradan Çanakkale Kepez’e gidebilirsiniz.
  • İstanbul Yenikapı’dan Bandırma feribotuna binerek buradan Çanakkale Kepez’e gidebilirsiniz.

Çanakkale Kepez’de Neler Yapılır?

1- Çanakkale Kepez plajlarında denize girin

Öncelikle boğazda deniz girmek biraz farklı bir duygu. 🙂 Oldukça hızlı bir akıntı ve çok yoğun bir rüzgar var. Kepez’deki boğaz plajları oldukça da sığ. Ege koylarının tabii ki yeri ayrı ama yine de buralara kadar gelmişken denize girme imkanı var. Organize plajları uygun fiyatları ve keyifli plaj arkası oturma alanları ile öne çıkıyor. Az sayıdaki Çanakkale Kepez plajlarını aşağıdaki gibi sıraladık.

Kepez Halk Plajı

Çanakkale Kepez’e en yakın plaj burası. Merkezden yaklaşık 5-6 dakikada ulaşabilirsiniz. Bu plajı Çanakkale Kepez plajları içerisinde ilk sıraya yazıyoruz. Geniş sahili, oldukça berrak ve temiz denizi var. Çoğunlukla tüm boğaz hattı plajları gibi burası rüzgarlı olduğundan Kepez Halk plajı da aynı şekilde rüzgarlı. Arka taraftaki belediye işletmesi olduğu için fiyatlar çok uygun. Güzel şık bir çimenlik alanı, duş ve soyunma kabini imkanları var. Alanı geniş olduğu için yoğun bir dönemde de gitseniz kalabalıktan rahatsızlık duymuyorsunuz.

Güzelyalı Halk Plajı

Kepez’de sayılabilecek plajlar arasında en uzak plaj Güzelyalı plajı. Tesis ve imkanlar gayet güzel olmasına karşın denizdeki girme alanı küçük ve çok sığ bir yerde bitiyor. Biraz kalabalık olduğunda da sıkışık bir alan hissi veriyor. Sakin bir dönemde tercih etmekte yarar var.

Kaynak: http://www.canakkaleaynalipazar.com/

Dardanos Halk Plajı

En az imkan ve kumsal genişliğine sahip plaj olarak Dardanos’u gösterebiliriz. Çok rüzgarlı bir günde gitmemezin de etkisiyle Çanakkale Kepez plajları içerisinde Dardanos plajını son sıraya yazıyoruz.

2- Kepez’in Meyhanelerinde Meze Balık Yapın

Çanakkale Kepez’in diğer güzel özelliklerinden birisi de güzel meyhanelere sahip olması. Biz deneyimlediğimiz 2 taneyi sizlerle paylaşacağız. Kalispera Restoran ve A La Carte Restoran Diğerleri; Kaddeh, Pia Di Mare gibi diğer restoranlar da mevcut. Bunları da tercih edebilirsiniz.

3-Tevfikiye Köyünü Gezin

Çanakkale’nin yukarı taraflarında gezilecek yerler saymayla bitmez. Bunu farklı bir yazıda paylaşmayı planlıyoruz. Çanakkale Kepez’den gidilebilecek yerlerden olan Tevfikiye köyü Kepez’e yakın bir köy. Troya antik kentinin bu köy sınırları içerisin yer aldığı düşünülmektedir. Çanakkale Tevfikiye köyü yakın zamanda arkeo köye dönüştürüldü ve bir çok binada aslına uygun yenileme çalışmaları başladı.

Troya Müzesi

4- Akşam Kepez Sahilinde Yürüyüş Yapın.

Tatil dediğinizde insanın aklına sahilde yürüyüş yapmak geliyor. Kepez’in konumu ve yapısı gereği yarı şehir yarı tatil gibi bir görünümü var. Kepez’de eğer güzel bir sahil yürüyüş alanı olmasa daha çok şehir gibi görerek belki de bu yazıyı yazmazdık. Kepez’de kaldığımız zaman yürüyüşe çıkıp umarız güzel bir yürüyüş yolu vardır diye ümit ederken güzel bir yürüyüş yolu, çay bahçeleri, sokak satıcılarını görünce süper dedik:). Bir kaç sene sonra Kepez sahilinin çok daha güzelleşeceğini düşünüyoruz.

5- Kepez Kayısı Festivaline Katılın.

Genellikle Suzan Kardeş’in çok eğlenceli performansıyla doyasıya eğleneceğiniz ve doyasıya kayısı yiyeceğiniz güzel festivallerden bir tanesi. Çanakkale Kepez kayısı festivali Temmuz ayında gerçekleşiyor.

Kaynak: https://www.rehbercanakkale.com/

Biterken

Çanakkale Kepez’i sadece bir şehir veya sadece bir yazlık yer olarak düşünmek yanlış olur. Belki İstanbul’un denize girilebilen zamanlarındaki bir dönemi gibi düşünebilirsiniz. Hızla yapılaşma artıyor fakat bunun yanında yaz tatili konseptinde olabilecek yatırımlar da artıyor. Üzücü olan, yatırımları artan bu tip yerlerde zamanla denize girilecek yerler kendisini pis sulara, doğal güzellikler yerini binalara, kasaba yaşamı kendisini kent yaşamına bırakıyor. Önemli olan bir bölge şehirleşirken mevcut imkanlarının da korunacağı altyapılarının kurulması. Umarız ileride bir gün geriye dönüp baktığımızda güzel bir örnek olarak Çanakkale Kepez’i görürüz.

Cansu&Bora&Ayaz

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It
Show Buttons
Hide Buttons