Bunu Paylaş

Düzce Rotasını Nasıl Planladık?

Düzce, İstanbul’a sadece 2,5-3 saat mesafede, Batı Karadeniz bölgesinde yer alan bir şehir. Bu güne kadar Düzce adını seyahat dergilerinde, seyahat programlarında veya sohbet ortamlarında pek duymamıştık. Genellikle Düzce’de insanların köyü olur ve “bayramda köye Düzce’ye gideceğiz” gibi sohbetlerde adını duyarsınız. Turizm açısından henüz çok popüler olmamış bir yer olsa da, bizim gönlümüzü fethetti ve fazlasını hak ediyor. Düzce gezi rehberini de daha tatildeyken yazmaya heveslendik.

Peki bizim Düzce ile nasıl yolumuz kesişti derseniz kısaca bahsedeceğim. İlkokuldan bu yana dostluğumuzu sürdürmeyi başardığımız bir arkadaş grubum var.  Bu gruptan bir arkadaşımız Düzce’lidir. Bir akşam buluşmamızda, Düzce Kaynaşlı köyündeki evlerine hepimizi davet etti.  Peki “Düzce’de gezilecek yerler neresi, 2 günde nasıl bir rota çıkarılır?” sorumuzun karşılığında arkadaşımız başladı şelalelerini, yaylarını anlatmaya. Sohbetin kilit cümlesi Bora’dan geldi ” o zaman adını koyalım, bir ay sonrasında 1-2 Eylül tarihlerine takvimlerimize not edelim.” demesiyle Rotanereye Düzce gezisi planlandı.

Akçakoca Sahil

Düzce Hakkında

Düzce birbirinden farklı gezme rotalarına ev sahipliği yapıyor. Akçakoca deniz turizminin önemli bir yer olduğu lokasyon. Kahvaltı için gittiğimiz Akçakoca’da şehir merkezinde hiç görmediysek 10 farklı plaj tabelası görmüşüzdür. İstanbul’a bu kadar yakın bir lokasyon olan Akçakoca’ya mutlaka bir deniz tatili için şans verilmeli.

Şelaleler Düzce’nin hemen her tarafına yayılmış durumda. Bunun için güzel bir rota yapmak gerekiyor.

  • Akçakoca tarafına gitmek isterseniz o bölgedeki Aktaş ve Harmankaya şelalerini ziyaret edebilirsiniz.
  • Düzce merkeze yakın bir tur organize etmek isterseniz yine Samandere, Güzeldere ve Aydınpınar şelalerinden bir rota oluşturabilirsiniz.
  • Yolunuz Bolu Mengen taraflarına doğruysa Saklıkent şelalesi uygun olabilir.

Düzce şelaleleri yazımızda hepsini detaylı bir şekilde anlattık. Düzce’nin hem şelaleleri hem de şelaleye ulaşım yolları çok keyifli. Yollar bitmesin istiyorsunuz.

Düzce yaylaları da hatırı sayılır bir üne sahip. Seyahatimiz sırasında Topuk yaylası hariç diğer yayları gezme fırsatı bulamasak da Kardük yaylası, Kızık yaylası, Derebalık yaylası gibi birçok yaylayı gezebilirsiniz.

Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisi

Düzce seyahatimizi gidemediğimiz şelaleleri ve yayları gezmek üzere plan yaparak tamamladık. Doğa severler için Düzce şelalerindeki yürüyüş parkurlarını ayrıca öneriyoruz. Şelaleleri, yaylaları ve Akçakoca plajları ile İstanbul’un yanı başındaki bir doğal güzellikler rotası. Yazın gideceğiniz bir Düzce seyahati için rahatlıkla 6-7 günü hiç sıkılmadan doldurabilirsiniz. .

Düzce’ye Ulaşım

Düzce’ye araç ile yaklaşık 2.5 saat içinde varılıyor. Tem otobanı veya E-5 Çevreyolu ile rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Trafik yoksa TEM çok daha hızlı tabii ki. E-5’te yer yer ışıklara takılmanız yavaşlatabiliyor. Biz giderken Tem’den, dönüşte ise Tem’deki yoğunluktan ötürü E-5’ten dönmek durumunda kaldık.

Özel araç dışında hemen hemen her tur firmasının Düzce’ye otobüsleri var. Fakat otobüsle giderseniz buradaki gezilecek lokasyonlara ulaşmanız çok zor. Ya özel turlardan satın almalı ya da Düzce’den ulaşım için bir araç kiralamanızı öneririz.

Düzce’de Neler Yapılır?

1- Düzce’nin enfes şelalelerine gidilir.

Düzce gezilecek yerlerin başında şelaleler geliyor. Düzce şelaleleri yazımıza linkten ulaşabilirsiniz.


2- Akçakoca’da deniz tatili yapılır.

3- Düzce yaylalarına çıkılır.

4- Akçakoca Fakıllı mağarası gezilir.

Akçakoca merkezine 8 km mesafede yer alan Fakıllı Mağarası toplam 1017 metre uzunluğunda fakat 350 metresi ziyarete açıktır. Mağara içerisi damlataş, sarkıt ve dikitler bakımından zengindir.

5- Efteni Gölü görülür.

Düzce merkeze 25 km mesafede yer alan Efteni Gölü 1992 yılında Orman Bakanlığı Milli Parklar Av-Yaban Hayatı Koruma Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmıştır. Koruma sahası içerisinde sazlık alanlar, bataklıklar ve çamur düzlükleri gibi farklı ekolojik nitelikteki habitatlar başta su kuşları olmak üzere değişik türden zengin hayvan hayatının barınmasına imkan sağlamaktadır.

Tekrar gelmek üzere geri dönülür 🙂

Sevgiler,

Cansu&Bora

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Amasra Gezi Rehberi

Amasya Gezi Rehberi

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It
Show Buttons
Hide Buttons