Bunu Paylaş

İstanbul’u İstanbul yapan kesinlikle boğaz hattıdır. Hafta sonu geldiğinde şöyle bir Boğaz havası almayı kim istemez ki? İstanbul Boğaz hattında ne yapılır, nereye gidilir, keyifli aktiviteler nelerdir denildiğini duyar gibiyiz. İşte size Anadolu Yakası Boğaz hattında yapılacak 10 farklı bölge ve aktivite.. Rehberimize bakıp kendinize en uygun aktiviteyi seçerek keyfini çıkartın. Bize sorarsanız hepsi birbirinden güzel.

1.Salacak’ta Kız Kulesini ziyaret edin.

Salacak, Boğaz hattındaki en tarihi turistik semtlerden birisidir. Üsküdara’a bağlı olması ve Kız Kulesi’ne geçişin buradan yapılması sebebiyle boğaz hattında en kalabalık noktalardan birisi oluyor. İstanbul’a ilk defa geliyorsanız boğaz hattında ilk ziyaret edeceğiniz yer tarihe meydan okuyan yapılardan birisi Salacak Kız Kulesi olmalı. Sahilden kalkan ufak motorlar ile ulaşım sağlanan Kız Kulesi. Öğrenci 15TL, yetişkin 30TL olarak ücretlendiriliyor. Dileyenler şık bir akşam yemeği için kule içerisinde rezervasyon yapabilir, dileyen de kulenin tepesinden İstanbul’u seyre dalabilir.

Kız kulesine geçmeseniz bile sahil boyunca birçok noktadan kuleyi karşınıza alarak çayınızı yudumlayabilirsiniz. Sahilde bir çay keyfi için bizim en çok tercih ettiğimiz yer eski iskelenin olduğu, reji sandalyelerinde çay içilen mekandır.

2.Kuzguncuk’un keyifli kafelerinde huzur bulun..

Kuzguncuk semtinin yeri bizde bambaşka. Anadolu yakasında en çok sevdiğimiz semtlerin başında geliyor. Kuzguncuk eski yıllarda birçok dinden insanın sevgi saygı içerisinde bir arada yaşadığı ve halen bu mahalle kültürünü korunduğu ender semtlerden birisidir. Son yıllarda bilinirliği ve popülerliğinin artmasıyla birlikte hafta sonları daha bir kalabalık hale geldi. Kuzguncuk caddesi boyunca çok sayıda butik kafe, kahveciler, tatlıcılar açıldı. Anadolu yakası boğaz hattında mutlaka bir kahve için uğramanızı tavsiye ettiğimiz semt Kuzguncuk’tur. Yemek için Metet Döner, dondurma için ise Dilim Pastanesi’ni tercih edebilirsiniz. Kafeleri saymıyoruz bile.. Kuzguncuk kafelerinin hepsi birbirinden şık ve keyifli. Tüm bunların üzerinde bir de Kuzguncuk bostanında keyifli bir yürüyüş yapıp geziyi tamamlayabilirsiniz

Kuzguncuk

3.Beylerbeyi’nde Yürüyüş, Yemek ve Boğaz havası

Beylerbeyi birinci köprünün hemen ayağında boğazı selamlayan huzurlu semtlerden birisidir. Beylerbeyi sahil çok uzun değil, sahil üzerinde birkaç balık restoranı ve kafeler var. Dileyen boğaza karşı güzel bir akşam yemeği, dileyen kahvaltı, çay, kahve için tercih edebilir.

Tüm bunların yanında Beylerbeyi hep profiterolü ile aklımızda yer etti. Kazım Pastanesi veya Beylerbeyi Profiterol’den tatlınızı alıp boğazda keyif yapmanızı öneririz.

4.Çengelköy’de kahvaltı yapın..

Çengelköy tam bir sahil kasabası.. Boğaz köprüsünü tam karşısından görebileceğiniz en güzel noktalardan birisi. Yıllara meydan okuyan Çınaraltı Aile Çay Bahçesi’nde sabah kahvaltıları vazgeçilmez olmuştur. Çengelköy börekçisinden böreğini, poğaçasını kapan Çınaraltı’nda çayını, menemenini sipariş edip boğaza karşı keyifini sürüyor. Herkes en meşhur Çınaraltı çay bahçesini bilir ve burayı tercih eder. Bu yüzden her daim çok kalabalıktır. Fakat sahil boyunca yüz metre ileride aynı işletmeye ait bir adet daha Çınaraltı çay bahçesi var. Şimdilerde bir tarafı Midyeci Ahmet ama aynı konsept devam. Bizim tercihimiz genelde burası oluyor. Diğer taraf çok kalabalık ve gürültülü iken burada her zaman daha sakin bir ortamda yer bulma şansı var.

Çengelköy aynı zamanda tam bir gurme keşif bölgesi diyebiliriz. Yeme içme anlamında adım başı bolca alternatif mekan var.  Çengelköy kokoreççisi, wafflecılar, çikolatacılar, Bu Bu dondurma, İspir kuru fasülye, Çengelköy börekçisi, Midyeci Ahmet ve dahası burada. Ayrıca son yıllarda Çengelköy’ün arka sokaklarında birbirinden güzel bir çok kafe açıldı. Yani Çengelköy’e tek sefer yetmez birkaç kere gitmelisiniz..

5.Kandilli’de hem balık hem çay keyfi…

Anadolu yakası boğaz hattında biraz daha ilerlediğinizde hem sakin hem yeşili bol olan Kandilli karşılıyor. Kandilli diğer yerlere görece olarak aktivitenin daha az olduğu bir yer. Sahilde Kandilli Suna’nın Yeri en meşhur balık lokantalarından birisidir. Yemek dışında ise yine sahildeki kafede boğaza karşı keyif yapabilirsiniz.

6.Kanlıca’da yoğurt yiyin

Boğaz hattındaki ufak sahil kasabası kıvamındaki bir diğer semtte Kanlıca. Kanlıca yoğurdunu duymayan yoktur diye düşünüyoruz. Beykoz’un köylerinden gelen sütle yapılan Kanlıca yoğurdu tarihe adını mı. Burada yoğurdun en meşhur tüketim şekli pudra şekeriyledir ama tercihe göre bal veya reçelle de servis ediyorlar. Kanlıca sahile geldiğinizde Sahildeki Asırlık Kanlıca Yoğurtcu’sundan yoğurdunuzu alıp boğaza karşı keyifini sürebilirsiniz.

Kanlıca’dan yapılan keyifli şeylerden birisi de buradan takalar ile Emirgan’a geçmek. Biraz Emirgan’ı gezip sonra tekrar taka ile Kanlıca’ya gelinebilir. Biraz da orman havası isterseniz Kanlıca’ya kadar gelmişken Mihrabat Korusu’nda yürüyüş yapabilirsiniz.

7.Anadolu Hisarı – Göksu Nehri kenarında zaman geçirin..

Ahh İstanbul İstanbul olalı.. Anadolu yakası boğaz hattında ikinci köprüye gelmeden hemen önce Anadolu Hisarı semti geliyor. Anadolu Hisarı da Kuzguncuk gibi en sevdiğimiz semtlerden bir diğeri. Göksu nehri ise buraya ayrı bir doku katıyor. Boğaz hattındaki nehir, yeşillik ve manzaranın bir arada bulunduğu tek yer burası. Tek kelimeyle doğa harikası. Burada Deniz kenarından çok nehir kıyısı boyunca birbirinden güzel kafelerde oturabilirsiniz. Kiralık tekneler ile buradan boğaza açılma imkanı var. Anadolu Hisarında denize bakan tarafta ise Öğretmenevi ve Big Chefs ön plana çıkıyor.

8.Anadolu Kavağı’nda Balık Yiyin..

Anadolu kavağı üçüncü köprüye gelmeden sahil şeridinde yer alan ve yine sahil kasabası kıvamında haftasonu uğrak noktalardan birisi haline gelmiş bir semttir. Sahili küçük ve eski yalıları ile boğazı selamlıyor. Sahilde çok sayıda balık restoranı ve kafeler var. Hafta sonu taze balık keyfi için tercih edilebilir.

Anadolu kavağındaki Yoros Kalesi ise bir diğer alternatif. Tam tepeden eşsiz bir seyir imkanı var. Yoros kalesi ve sahil balıkçılarında yemek yiyerek Anadolu Kavağı ziyaretini tamamlayabilirsiniz.

9.Poyrazköy’de Hem Denize Girin Hem Yemek Yiyin

Boğaz hattının son durağı Anadolu Feneri. Her ikisi de boğaz hattında üçünü köprüden sonra en uç noktada kalıyor. Poyrazköy sahil daha çok balık restoranlarının olduğu bir yer. Hemen kumsalda boğaza karşı sakin bir ortamda balık yemek isterseniz burayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca Poyrazköy’ün en güzel yanlarından bir tanesi geniş güzel bir kumsalının olması. Poyrazköy’e şortunuz mayonuzla gelip 3. köprüye karşı denizin tadını da çıkartabilirsiniz.

10.Anadolu Feneri’ndeki kafelerde huzur

Anadolu Feneri boğaz hattında üçünü köprüden sonra en uç noktada kalan semttir. Tarihi feneri halen görebilirsiniz. Anadolu feneri dokusunu hiç bozmamış halen sakin köy yaşamı devam ediyor. Boğaza karşı keyif yapabileceğiniz sayılı mekana ev sahipliği yapıyor. Böyle kalması da korunması açısından daha iyi olur diye düşünüyoruz. Denize girmeyi hiç denemedik ama buradaki sahilden denize girme seçeneği olduğunu da belirtelim.

Sevgiler,

Cansu&Bora

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It
Show Buttons
Hide Buttons