Bunu Paylaş

Yıllardır gitmek istediğimiz fakat bir türlü farklı bir plandan dolayı vazgeçtiğimiz yer olarak kalmıştı Karaburun. Haritada bakınca yakın görünmesine rağmen İzmir merkeze bile 1,30 saat uzaklıkta yer aldığından daha yakın yerlere rotayı çevirirdik. Artık yaşın yavaş yavaş ilerlemesinden kaynaklı mı bilinmez arabaya atlayıp daha uzun yollar gider olduk. 🙂 Korona’dan sonra sakin yer arayışımız da daha fazla arttı. Bu arayış içerisinde tam da tatil baktığımız bir dönemde popüler tatil bölgelerindeki kaotik plaj görüntüleri gördükçe emin adımlarla rotamızı Karaburun’a çevirdik. Bir klişe sözümüz vardır; “Ne iyi ettik de geldik” diye. 🙂 İşte Karaburun tatili bizim için tam da bu hissiyatla tamamlandı. Ne güzel bir yersin Karaburun..

Karaburun sakinliği ile ön plana çıkıyor. Sakin olmasından çok memnun olmamıza rağmen neden sakin diye sormadan edemiyor insan? 20’den fazla birbirinden güzel koyu, ayrı ayrı bir çok farklı limanı ve liman restoranları ve eşsiz doğasıyla bizim en iyi yerler listemize girmeyi başardı. Hep bu tonda kalmasını ümit ediyoruz fakat biz de yazarak tanıtılmasına katkıda bulunacağımızdan da pişmanlık duyuyoruz. 🙂

Karaburun’da her şey çok güzel olmasına rağmen merkezinin daha güzel olması gerektiğini notunu da nazarlık olarak bırakalım. Bu tip yerlerde insan biraz yürüyüş rotası, bir merkez çarşısı arıyor. Bu yazımızda, Karaburun gezilecek yerler, Karaburun Plajları, Karaburun Restoranları gibi merak edilen tüm detayları sizle paylaşmaya çalışacağız.

Karaburun Nerede

Karaburun, İzmir’e bağlı ve tek komşu ilçesi ise Urla olan bir ilçedir. İzmir’de gidilebilecek yerler içerisinde en uzak mesafede yer aldığını söyleyebiliriz.

Karaburun Ulaşım

Karaburun’a ulaşım 2 sene öncesinde tamamlanan yol ile birlikte oldukça kolaylamış görünüyor. İstanbul’dan yaklaşık 6 saat, İzmir merkezden yaklaşık 1,5 saat ve Ankara’dan ise 8,5 saat sürmektedir. Eskiden İzmir’den bile uzak olan bu ilçeye artık ulaşım oldukça kolaylamış durumda.

Karaburun Konaklama

Karaburun Apart, Pansiyon, Butik otel ve ev kiralama seçenekleri ile kalınabilecek bir bölgedir. Ultra lüks otel konseptleri burada bulunmamaktadır. Bir çok Karaburun sakini de kendi evlerini kiraya vermektedir.

Bizim kaldığımız Saip Konuk Evi Ali Bey ve Gülin Hanım tarafından işletilmektedir. Evin konumu, manzarası ve bahçesi çok güzel. 4 kişiye kadar rahatlıkla konaklayabilir. Ayrıca çok yardımsever olduklarından dolayı kendinizi misafirliğe gelmiş gibi hissedeceksiniz.

https://goo.gl/maps/nMjKhv4z2vX1qvLx6

Karaburun Köyleri

Karaburun kendine has çok güzel köyler barındırıyor. Bir tatil bölgesini güzel yapan özelliklerinden bir tanesi de huzurlu köylere sahip olmasıdır diyebiliriz. Karaburun köyleri muhtemelen turistik bir bölge olmasından bağımsız bir şekilde çok keyiflilerdi. Kendinizi dışarıdan bir köy seyretmeye gelmiş turist gibi değil, bizatihi o bölgenin yerlisi gibi hissediyorsunuz.

Saip Köyü

Bizim de kaldığımı bölge Saip köyü olduğundan dolayı buradan başlamakta yarar var. Karaburun merkeze en yakın köy burası. Köy içerisinde 1 tane köy kahvesi var. Bir çok yiyecek ve içecek çeşitlerini burada bulabilirsiniz. Her daim gölgelik ve esintili. Ayrıca bir tane de köy bakkalı var ama 5 gün boyunca sadece bir gün açık yakalayabildik. 🙂 Her halde günde 2-3 saat açık kalıyordur yakalamışken su stoğunuzu iyice yapın deriz. 🙂 Karaburun Saip köyü hem merkeze yakınlığı hem de huzur dolu olmasıyla ön plana çıkıyor.

Ambarseki Köyü

Saip Köyü ile arasında yaklaşık 1 km mesafe olan bu köy yine Karaburun merkeze yakınlığıyla ön plana çıkıyor. Köyün merkezinde deniz manzaralı köy kahvesi mevcut. Buranın adı Melisa Köy kahvesi. Kahvaltı için tercih edebilirsiniz.

Kösedere Köyü

Karaburun Köyleri arasında en popüler köy Kösedere Köyü diyebiliriz. Köy meydanında bir kaç restoran, aktarlar, sebze meyveciler ile oldukça haraketli diyebiliriz. Köy girişinde biraz trafiğe dahi takıldık. Buraya has Öküz Köftüsü diye bir yiyecekleri de mevcut.

Öküz Köftüsü Nedir? Dana kıymadan yapılan mücver olarak özetleyebiliriz. İlk başta insana çok farklı bir şey çıkacak gibi gelse de o kadar şaşırtıcı bir tadı yok. 🙂 Sıradan mücverin kıymadan yapıldığını düşünün. Biraz fazlaca yağ çekiyor gibi geldi bize.

Mavi Bocuk Kösedere Köy Kahvesi

İnecik Köyü

Çocuk olup o deniz manzaralı parkında oynamak istedik desek yeridir. Nasıl tatlı nasıl güzel bir köy anlatılamaz.. Hemen merkezinde bulunan köy kahvesi de manzarasıyla adeta büyülüyor. Denizi tepeden gördüğünüz bu kahvede oyunlar bitmek bilmiyordur diye düşünüyoruz. Ayrıca içerisi de çok şık ve sakinleri de çok canayakın. Karaburun Köyleri arasından İnecik Köyü’ne uğramadan geçmeyin deriz.

Eğlen Hoca Köyü

İsminden dolayı bu köyü çok sevdik.. Bu köye ait olan Güneşte Kahvaltı Fasıl Restoran akşam yemeği için oldukça keyifli bir restoran.

Karaburun’un Diğer Gezilecek Yerleri

Müesser Aktaş Etnografya ve Tarih Evi

2008 yılında açılan bu yerde yerel el sanatları ürünleri, mutfak eşyaları, geleneksel yerel giysiler sergilenmektedir.

Ayşe Kadın Cami

Ayşe Kadın isimli bir kızın vasiyeti ile Mordoğan’ın simgelerinden nergis, sümbül, karanfil gibi çiçeklerin motiflerini caminin kubbelerine resmedilmiş. Doğal ot ve yumurta beyazı karışımından boyalarla camiye motifler resmedilmiş.

Karaburun Koyları ve Plajları

Karaburun Koy ve Plaj olarak Türkiye’nin en zengin bölgelerinden bir tanesi. 20’den fazla denize girilebilir alanıyla herkese hitap ediyor. Karaburun tüm plaj ve koylarını ayrı bir yazıda ele aldık aşağıdaki linkten yazımıza ulaşabilirsiniz.

Karaburun Koy ve Plajları

İyi gezmeler,

Cansu&Bora&Ayaz

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It
Show Buttons
Hide Buttons