Bunu Paylaş

İstanbul’a yakın bir rota arandığında ilk karşınıza çıkacak yerlerden birisidir Kefken / Kerpe. Bizim gitmemizi ötelememiz hep çok kalabalık olacağını düşünmemizden kaynaklandı. Her yazımızda da söylüyoruz kalabalığı sevmiyoruz. 🙂 Böyle deyip deyip 30 Ağustos tatilinde gittik. Belki de Kefken / Kerpe’nin en kalabalık dönemiydi ama yine de güzel bir tatil geçirdiğimizi düşünüyoruz. Yazımızda Kefken / Kerpe gezilecek yerler, Kefken / Kerpe plajları ve koyları, Kefken / Kerpe konaklama ve Kefken / Kerpe yeme içme ile ilgili deneyimlerimizi detaylıca anlatacağız.

Kefken / Kerpe Nerede?

Kefken, Kocaeli ilinde Kandıra ilçesine bağlı bir beldedir. Marmara bölgesinde ama Karadeniz‘e kıyısı olan bir konumda yer alıyor. İstanbul’a yaklaşık 150 km mesafede bulunması sebebiyle yakın tatil kaçamakların başında yer alan bir rota. Yazın tercih ederseniz keyifli bir deniz tatili, diğer mevsimlerde de huzurlu bir tatil imkanı sunabilir. Konum için tıklayınız. Kerpe ise Kefken’in yanı başında bir koy ve ufak bir yerleşim yeridir.

Kefken / Kerpe Genel Görünüm

Bu zamana kadar birleşik olarak yazdığımız Kefken ile Kerpe’yi ayırmanın vakti geldi. Kefken’i esaslı bir yerleşim yeri olarak değerlendirebilirsiniz. Yazlık bir yer görünümünden oldukça uzak bir mahalle. Bu yönüyle Kefken merkezde insanı cezbedecek pek bir şey yok. Eğer Kefken’de kalmayı tercih ederseniz, burayı merkeze alıp civarları gezmeyi planlamalısınız.

Kerpe’de ise durum oldukça farklı. Yazlık belde görünümünde bir yerleşim yeri. Buram buram deniz ve tatil kokuyor. Güzel bir kıyı şeridine sahip, keyifli kafeleri ve restoranları mevcut. Yazlık evlerin sayısı oldukça fazla, şirin, ufak bir yerleşim.

Bu bölgenin denizinin gerçekten güzel olduğunu söyleyebiliriz. Genel anlamda Karadeniz’de bir deniz tatili fikri insanlarda pek sıcak karşılanmıyor fakat Ege’de bir çok yeri gezmiş bir yazar olarak oldukça tatmin edici bir görünüme sahip olduğunu belirtelim. Yine de ara ara plajlarda karşılaşılan denizin tehlikesine yönelik uyarı yazıları insana temkinli olması gerektiğini hatırlatıyor.

KEFKEN / KERPE Plajlar ve Koylar

Sarısu Plajı

Kerpe’ye giderken ilk durağımız Sarısu Plajı olmuştu. Uzun büyük bir kumsal ve kumsalın ortasından bir dere gibi su geçiyor. Denizin oldukça dalgalı ve rüzgarlı olmasından dolayı Sarısu’dan başlamamız bizi biraz korkuttu. Fazla oyalanmadan yolumuza devam ettik.

Ömerağzı Koyu

Sonraki durağımız da Ömerağzı Koyu olmuştu. Burası tamamen özel işletme olan bir yer. Girişi ücretli. İçeride piknik ve kamp alanları mevcut. Ömerağzı koyunda bir şeyler bizi cezbetmedi. Belki biraz ortamı, biraz yosun kokusu çok kararsızlık yaşasakta devam edelim daha iyisini buluruz diye yolumuza devam ettik.

Kerpe Plajı

Kerpe’de deniz manzaralı bir odada konakladığımızdan plajın tüm hallerini görme şansı yakaladık. Kerpe Plajı gerçekten çok güzel bir denize sahip. Bir tarafı kumsal diğer tarafından ise direkt olarak merdivenle iniliyor. Tertemiz bir suya sahip olan Kerpe plajından 2 gün boyunca hiç içimizden çıkmak gelmedi diyebiliriz.

Paşaağzı Koyu

Kerpe plajınan sola doğru devam ettiğinizde merkezdeki kalabalığın aksine görece daha sakin bir koy karşınıza çıkıyor. Paşaağzı koyunda şezlong ve şemsiyeler mevcut. Deniz güzel fakat bira sığ.

Kefken Kapri Plajı

Aman tanrım burası da neyin nesi denilebilecek bir yer. Böyle bir koy çok nadir görülebilir. Kapri Plajı her şeyden önce göze hitap ediyor. Suya girmesen bile bu kartpostal görüntü karşısında insan saatlerce bakakalabilir. Kefken Kapri plajına da bir uğrayın deriz.

Kumcağız Sahili

Kumcağız sahili yine büyük güzel sahillerden birisi. Denizi Kerpe PLajı’na göre biraz daha dalgalı. Kerpe plajı bırakılıp buraya denize girmeye gerek var mı derseniz bence yok. Bizim gibi sizi de bir şeyler gıdıklayıp hadi bugün de farklı bir yere gidelim derseniz burası iyi alternatif.

Kerpe Konaklama

Kerpe yukarıda anlattığımız üzere küçük bir kasaba. Kerpe’de konaklama seçenekleri olarak pansiyonlar ve küçük oteller mevcut. Eğer tatil döneminde gelecekseniz önceden yer ayırmakta yarar var. Diğer türlü buraya geldiğinizde ufak bir pazarlıklar Kerpe pansiyonlarında konaklayabilirsiniz. Denize bakan odalar oldukça keyifli..

Kerpe Yeme İçme

Kerpe’de ne yenir denildiğinde şüphesiz ki en büyük alternatif tabii ki Karadeniz’in balık çeşitleri. İstarvit, mezgit, hamsi ve daha niceleri.. Kerpe tipik bir sahil kasabasında olduğu gibi restoran ve kafeler deniz kenarına sıralanmış durumda.

Sahildeki Balıkçılar

Kerpe Kaptan restoran veya Kerpe Ünal restoran’da taze balık ürünlerinden yiyebilirsiniz.

Kerpediem Restoran (Özel)

Kerpe limanının sonundaki Kerpediem restoran manzarası ve ortamıyla insanı büyülüyor. Gitmişken bir akşamınızı burada geçirmenizi öneririz.

Kandıra Manda Yoğurdu

Buralara gelirken yolunuz Kandıra’dan geçecektir. Yol üstü yoğurtçularda manda sütünden yapılan Kandıra yoğurdu yemeyi unutmayın.

Cansu&Bora

Bunlar da ilginizi Çekebilir;

Amasra Gezi Rehberi

Amasya Gezi Rehberi

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It
Show Buttons
Hide Buttons