Bunu Paylaş

Her sene kar / kayak tatili için araştırma yaparken Kartepe’ye de gitmeyi düşünür sonrasında ise hep farklı bir kayak merkezine yönelirdik. Kalabalıktır, pahalıdır, pistleri iyi değildir gibi bir düşünceler vazgeçmemize sebep olurdu. Zaman geldi geçti ve Kovid-19 salgını baş gösterdi. Otel tatili yapmaya korktuğumuzdan ve uzak yerlere gidemeyeceğimizden Kartepe’ye gitmenin tam zamanı diye düşündük. Genellikle hafta sonları sokak yasakları olmasından dolayı hafta içi bir gün tercih ettik. Hemen yakınımızda bu kadar güzel pistlerin olduğu bir yere neden daha önce gelmemişiz? Kartepe Kayak Merkezi Ulaşım, Kartepe Kayak Merkezi Pistleri, Kartepe Kayak Merkezi Fiyatları ve daha bir çok bilgiyi bu yazımızda paylaşacağız.

Kartepe Kayak Merkezi Ulaşım

Kayak merkezine ulaşım sadece karayoluyla mevcut. Kendi aracınızla gidecekseniz yolları geniş ve oldukça rahat. Kendi imkanlarınızla gitmek istemezseniz ise SSC, Penguen tepe gibi günübirlik veya konaklamalı turlar mevcut.

İstanbul Kartepe arası ulaşım yaklaşık 2 saat, Ankara Kartepe arası ulaşım ise yaklaşık 4 saat sürmektedir.

Kartepe Kayak Merkezi Pistleri

Kartepe pistleri gerçekten beklentimizin üzerindeydi. 1 tane çok kolay, 7 tane kolay, 2 tane zor ve 2 tane çok zor olmak üzere toplam 12 adet pist mevcut. Pistlerin uzunluğu ve genişliği gayet yeterliydi. Keyifli ve doyurucu bir kayak keyfi süreceğinize emin olabilirsiniz.

Skipass’lerin ise biraz yavaş olduğunu söyleyebiliriz. Zirveye çıkışlar uzun sürüyor fakat doğası çok güzel olduğu için sıkıcı olmuyor. Fakat sakin bir dönemde gitmezseniz skipass girişlerinin önünde uzun kuyruklara denk gelebilirsiniz.

Kartepe Kayak Merkezi Ücretleri

Kartepe’de genel olarak ücretler yüksekti. Kayak takımı fiyatları kayakların yeniliğine göre 80 ile 180TL arasında göre değişiyor. Diğer kayak merkezlerinden Uludağ ve Kartalkaya’yı göz önünde bulundurduğunuzda fiyatların buralarla paralel olduğunu söyleyebiliriz. Sadece Kartepe’de karşılaştığımız tek handikap ise kendi ayakkabınızı kiralama sırasında almadıklarından bir depolama alanı ihtiyacınız oluyor. Bunun için de 40 TL’ye dolap kiralamanız gerekiyor. Bu durum açıkcası ilk kez Kartepe Kayak Merkez’inde karşılaştığımız bir durum oldu.

Not : Eğer daha uygun ekipman ücreti ödemek isterseniz Maşukiye merkezde kayak kiralayabilirsiniz.

Skipass fiyatları tam gün 170 TL, yarım gün 140 TL, 2 çıkışlık bilet ise 70 TL. Ayrıca kart başına 30 TL depozito ücreti alınıyor ve kart geri iade edildiği zaman bu ücret geri veriliyor. Depozito hariç kısmı kredi kartıyla ödeme mümkün.

Kartepe Kayak merkezine araçla giriş ücreti ise 40 TL.

Restoranlardaki ücretler tabii ki fahiş fiyatlarda.:) Çay 10-15TL, kahve 20-25 TL gibi. Zaten bu tip yerlerde ne yemeğin tadı tuzu oluyor ne de kalitesi. Sadece Sarıkamış’ta gerçek anlamda verdiğiniz paranın hakkını alabileceğiniz restoranlarla karşılaştık. Onun haricinde henüz Türkiye’deki kayak merkezlerinde iyi bir yeme içme yeriyle karşılaşmadık.

Kartepe Konaklama

Kartepe’de konaklama için sadece “Green Park Kartepe” oteli mevcut. Onun haricinde yine Kartepe’ye yakın olan Kartepe / Maşukiye bölgesinde kalarak 15-20 dk’da Kartepe’ye ulaşarak tatilinizi yapabilirsiniz.

Green Park Resort

Son olarak; eğer gerçek bir kayak severseniz Kartepe kayak merkezine sakin bir dönemde gelerek çok keyif alabilirsiniz. Sadece eğlence amaçlı düşünürseniz Kartepe size her dönem uygun olacaktır. Şimdiden iyi Kartepe’de iyi tatiller dileriz.

Cansu&Bora

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It
Show Buttons
Hide Buttons