Bunu Paylaş

Düzce’nin burnumuzun ucundaki yeşil cennet olduğunu keşfetmemiz biraz geç oldu. Yeşillikleri, doğası ve temiz havasıyla Türkiye’nin en güzel yerlerinden birisi olduğuna kanaat ettik. Çok geniş zaman olmadığı için 2 günlük seyahatimizde önceliği Düzce şelalelerine verdik. Ona rağmen tüm şelaleleri gezmeyi bitiremedik. 🙂 Şelale yanında yaylalar ve Akçakoca plajları da Düzce’nin öne çıkan diğer güzellikleri. Kara kaplı yapılacaklar defterimize Akçakoca plajları ve Düzce yaylaları girmiş bulunuyor.

Aydınpınar Şelalesi

Düzce şelaleleri gezimizde ilk durağımız Aydınpınar Şelalesi oldu. Düzce merkeze yaklaşık 12 km mesafede yer alan bu şelaleye ulaşım yolu da gayet rahat. Yol boyu neredeyse hep asfalttan gidiliyor. Düzce şelale gezinizde fazla zorlanmadan gezmek isteyenler için Aydınpınar ve Samandere ideal şelaleler. Aydınpınar Şelaleleri Tabiat Parkına giriş ücreti kişi başına 4 TL ücret alınıyor. İçerde otopark alanı mevcut, ekstra bir ücreti yok. Aracınızı girişten sonra soldaki alana park ederek yaklaşık 500 metrelik yürüyüş parkuruyla şelaleye ulaşılıyor. Sol tarafınızda akan suların yanında çok keyifli bir yürüyüş parkuruyla şelaleye gidiliyor. Aydınpınar şelalesinin döküldüğü minik gölete ve şelalenin altına girenler var. Su çok soğuk değil. Bastığınız yerler biraz taşlık olduğundan ayakları kesmemeye ve kaymamaya dikkat etmek lazım.

Güzeldere Şelalesi

Düzce Güzeldere şelalesi ulaşım açısından orta seviye zorlukta yer alan bir şelale. Gitmeden önce yazıları okuyunca her halde dünyanın en zor yolculuğuna çıktığımızı hissettik. Uçurumlar mı dersiniz toprak yol diyen mi dersiniz.. Hatta şelalenin son sapağına geldiğimizde, henüz o yoldan inmiş bir araçtaki kişi “yol fena 4km’si toprak dedi.” 🙂 Yola çıktık, inanın hiç bir şey yok. Sadece yol biraz virajlı ve çok nadir olarak bazı yerler biraz dar. Toprak yol 20-30 metre var ya da yok. O da alana girdikten sonra.

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkına araçlı giriş ücreti 10 TL. Yaya olarak ise kişi başı giriş 4 TL.  Dilerseniz aracınızı içeri girmeden dışarıda da bırakıp yaya olarak girebiliyorsunuz. Başka herhangi bir ücret ödemenize gerek kalmıyor.

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı diğerleri arasında en çok işletmeye sahip olan yer. Bir kaç tane restoran var. Kendin pişir kendin ye mangal alanları var. Haliyle diğer şelalere göre daha kalabalık.

Şelalenin görüntüsü ise çok güzel. Su 135 Metre yükseklikten akıyor. Fakat bu güzelliğe gitmek için öncesinde uzun bir parkurda merdivenlerden iniş yapılıyor. Aşağı inmek bir şekilde kolay tabii fakat geri çıkması bir o kadar yorucu. Parkur üzerinde dinlenme ihtiyacınız için konulmuş bankları kullanabilirsiniz. Güzeldere şelalesindeki suya giriş yasak. Sadece fotoğraf çekimi yapabilirsiniz. Fakat bazıları yasak olmasına rağmen sınırını geçerek şelalenin döküldüğü yere kadar iniyor. Bu şekilde gidenlerden bazıların geri çıkmakta güçlük çektiğini gördük.  Kurallara uymanızı öneririz.

Samandere Şelalesi

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, Düzce merkeze 35 km uzaklıkta yer alıyor. Ulaşım yolu en keyifli şelale diyebiliriz. Tamamen dağların ve yeşilliklerin arasından ulaşılıyor. Aydınpınar şelalesine yakın konumda bu yüzden önce Aydınpınar sonra Samandere şelalesini gezebilirsiniz. Özellikle Aydınpınar’dan Samandere’ye giden yol çok keyifli idi.

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı’na giriş ücreti kişi başı 4 TL. Ekstra bir otopark ücreti yok. Aracınızı yol kenarına bırakarak Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı’na giriş yapabilirsiniz. Şelale parkurunun dışında yolun karşı tarafında ise mesire alanı yer alıyor.

Samandere Şelalesi aynı zamanda tabiat anıtı ilan edilmiş koruma altındaki yerlerden bir tanesi. İçerisinde çavlan, çağlayan ve cadı kazanı gibi jeolojik özellikler de barındırıyor. Parkur diğerlerine göre biraz daha inişli çıkışlı ve her geçilen yerde farklı farklı görsel şölen ile karşılaşıyorsunuz. Samandere Şelalesi ve Samandere Tabiat Anıtı Düzce’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisi diyebiliriz.

Aktaş Şelalesi

Düzceye değil Akçakoca’ya yakın olan Aktaş Şelalesi Akçakoca’ya 15 km ve Düzce merkeze 50 km mesafede yer alıyor. Ulaşım yolu biraz zorlu çünkü ağırlıklı olarak toprak yol. Alçak araçla giderseniz altını vurma riski var. Şelale alanına giriş ücreti yok. Ormanlık alan içerisinde uzun yürüyüş parkurları bulunuyor.

Saklıkent Şelalesi

Düzce’nin Bolu sınırına yakın bir şelalesi. Düzce merkeze yaklaşık 45 km mesafede yer alıyor. Şelale görüntüsü güzel fakat biraz ulaşım mesafesi var. Düzce’den yaklaşık 1 saat sürüyor ve otoban yolu değil.

Harmankaya Şelalesi

Harmankaya şelalesi Düzce merkeze 35 km mesafede yer alıyor. Görülecek şelaleler sıralamasında biraz daha arka planda değerlendirebilirsiniz. İstanbul tarafından gelenler için geliş yolu veya dönüş yolu üzerinde değerlendirmenizi öneririz.

Sevgiler,

Cansu&Bora

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Düzce Gezi Rehberi

Amasra Gezi Rehberi

Amasya Gezi Rehberi

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It
Show Buttons
Hide Buttons