Bunu Paylaş

Alaçatı’dan sabah erken saatte çıkarak önce Urla, arkasından Sığacık, en son ise Şirince’ye vardık. Şirince’nin girişinden otoparka ulaşıncaya kadar büyük bir kalabalık ve trafikle karşılaştık. Bu bizi oldukça şaşırttı. Dar vakitte yoğunluk arasında mümkün olduğunca gezerek Şirince gezimizi tamamladık. Şirince’de yapılacaklar listemizi de detaylı bir şekilde yazımızda bulabilirsiniz.

  • Şirince ve Kıyamet

Herhalde Şirince’nin adının herkes tarafından bilinmesini sağlayan konu Kıyamet günü Şirince’nin tüm felaketlerden korunacağı inancı olmuştur. Rivayet şu şekilde; Maya takvimine göre 21 Aralık 2012’de kıyamet kopacaktır.  Kıyamet koptuğunda 2 tane bölge tüm felaketlerden korunacaktır. Bu bölgelerden 1 tanesi de Şirince’dir. Ayrıca 22 Aralık 2012’de de Hz. İsa Şirince’ye gelecekmiş. Kıyametin tam olarak sınırları çizilmemiş olsa da bildiğimiz kıyamet alametlerinin oluşmadığı ve kehanetin gerçekleşmediği görünüyor.

 Şirince Genel Görünüm

Şirince evleri genellikle 2 katlı tipik köy evleri görüntüsünde. Fakat hepsi bakımlı, beyaz boyalı, ahşap cilalı camlara sahip. Sokakları keyifli. Her yerden şarap kokuları geliyor. Mahzenden mahzene gezerek 10’larca çeşit birbirinden güzel meyveli şaraplar arasından tadım yaparak tercih yapmak zorunda kalıyorsunuz.

Kalabalık olmasa bir de tadından yenmeyecek.:) Sabah erken saatlerde gelmeli beya konaklanıp akşam herkes gittikten sonra keyfini çıkartmalı diye düşünüyoruz.

ŞİRİNCE’DE NELER YAPILIR?

1. Şirince’nin birbirinden güzel sokaklarında gezinti yapılır.

Bildiğiniz gibi burası bir köy. Fakat kıyamet Şirince ilişkisinden günümüzde oldukça popüler. Bir çoğumuz şehirlerden geldiğimiz için köy havası solumayı sokaklarında gezmeyi oldukça seviyoruz. Köy gezmeyi sevenler mimarisini korumuş Şirince köyünü gezmekten de büyük keyif alacaklardır.

2. Şirince şarap mahzenlerinde tadım yapılır ve meyveli şaraplarından alınır.

Türkiye’nin en güzel meyveli şarapları şirincede diyebiliriz. Birbirinden güzel mahzenleri gezerek tadımlar yapıp Şirince şarapları ile valizinizi doldurmayı unutmayın. Bu arada şaraplar meyveli olduğu için çok uzun süre dayanmıyor evde hemen içmeye bakın.

3. Şirince’yi tepeden görebilecek bir yerde güzel bir Türk kahvesi içilir.

Biraz efor harcayıp kendinizi yukarlara attığınızda bir keyif kahvesi içmek Şirince’nin en keyifli aktivitelerinden.

4. Nesin Matematik köyü ziyaret edilir.

Bildiğiniz gibi Türkiye’deki tek matematik köyü burası. Ali Nesin’in kuruluğunda her sene binlerce öğrenciyi ağırlayarak yüksek düzey eğitimler veriliyor. Nesin matematik köyü Şirince gezilecek yerlerde önemli noktalar arasında yer alıyor.

5. Şirince Ayasosti Kilisesi ziyaret edilir.

Ufak çaplı bir kilise. Şirince yapılacaklar listenizde altlarda kalabilir. Zamanınız olursa uğrarsınız.

6. Şirince St. Jean John Baptist Kilisesi ziyaret edilir ve bahçesindeki Dilek Havuzu’na bozuk para atılıp güzel dilekler dilenir:)

İnsanoğlunun her bulduğu suya para atması adettendir. Burası da bu aktivitenin yapıldığı yerlerden bir tanesi. Bozuk para atıp dilek dilemeyi es geçmeyin.

7. Şirince sokaklarında el emeği ürünlerini satan tezgahlardan alışveriş yapılır.

Köy gezilerinin klasiğidir. Şirince’de de köylü teyzelerden mis gibi sebze meyveler alabilirsiniz.

Birkaç saatlik bir turla Şirince’yi bitirdikten sonra İzmir Adnan Menderes Hava alanına doğru yola çıkıyoruz.

İyi Gezmeler..

Cansu & Bora

Bunlar da İlginizi Çekebilir;

Eski Foça Gezi Rehberi

Alaçatı Gezi Rehberi

Dikili Bademli Plajları

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It
Show Buttons
Hide Buttons