Bunu Paylaş

Ayaz’ın doğumundan itibaren gezi planlarımızı öncelikle İstanbul’a yakın yerlere doğru döndürdük. Genel amacımız kısa mesafelerden başlayarak, dışarıda kaldığımız süreyi artırıp her defasında bir adım daha uzaklaşabilmek. 🙂 Umarım kendimizi Tibet dağlarında veya Madagaskar’da bulduğumuz günler de gelir… İşte bu umutlarla yaklaşık 1 saat mesafedeki Hereke’de bulduk kendimizi…

Hereke İstanbul’dan 1 saatte kaçış için iyi bir rota. Havaları takip edip çok soğuk olmayan bir günde vakit geçirmek için tercih edebilirsiniz.

Genel Görünüm

Hereke’den ne bekledik ne bulduk diye başlanabilir aslında;

Ne bekledik : Tarihi 1-2 yeri ziyaret etmek istedik. Ne Bulduk : 1-2 tane yer bulduk ama ya tadilattan ya da hafta sonu kapalı olduğundan içeriye giremedik.

Ne bekledik : Şöyle kalabalıktan uzak sakin bir sahilde yürüyüş yapmak ve çay bahçeleri istedik. Ne Bulduk : Hereke sahilde oldukça sakin bir yürüyüş yapıp sonrasında denize sıfır oldukça huzurlu bir şekilde kahvelerimizi yudumladık.

Ne bekledik : Güzel bir çarşı, 1-2 tane eskiden kalma ev görmek istedik. Ne Bulduk : Maalesef hiç yoktu.

Ne bekledik : Denizin dibinde sobalı güzel bir balıkçıda taze balık yemek istedik. Ne Bulduk : Hereke’de sahilde çok güzel bir kaç balıkçı keşfettik ve keyifli bir akşamüstü yemeğimizi yedik.

Bunların haricinde muazzam bir deniz veya fazla turistik bir semt beklentimiz zaten olmamıştı. Fakat Hereke, İstanbul potansiyelini kendisine tam anlamıyla kanalize edememiş gibi görünüyor. Doğru yatırımlarla yanı başındaki milyonluk şehrin hafta sonu uğrak noktalarından birisi olabilir.

Hereke’de Neler Yapılır ?

Hereke Kaiser Wilheim Köşkü Gezilir.

Hereke’de bulunan iki tarihi yapıdan birisi Kaiser Wilheim köşkü, Alman İmparatoru Kaiser 2. Wilhelm’in İzmit’i ziyareti öncesinde Sultan 2. Abdülhamit’in emriyle yapılmıştır. Köşk gezilebiliyor fakat sadece hafta içleri ziyarete açık. Genellikle Hereke’yi ziyaret etmek isteyenlerin hafta sonu gelecekleri düşünülürse mutlaka hafta sonları açık olmalı diye düşünüyoruz.

Hereke Halı Ve İpekli Dokuma Fabrikasını Ziyaret Edilir.

Henüz müze olacak 1. katı ziyaret aşamasında olsa da rotanereye farkıyla ileriye yönelik bir başlık açmış bulunuyoruz. 🙂 Açılmasını takip edin ve ziyaret edin diyelim. Burada hala halı dokuması da yapıldığı için yerinde dokuma yapılışını da izleyebilirsiniz.

Hereke Kale’si Ziyaret Edilir.

MS 640 yılında Roma İmparatorluğu tarafından yapılmış olan kalenin restorasyonu hala devam ediyor. 2020 Mart ayında açılması planlanan Hereke Kalesini gitmişken ziyaret edebilirsiniz.

Deniz Kenarında Yürüyüş Yapın ve Çay Bahçelerine Uğrayın.

Hereke sahili oldukça sakin ve yürüyüş yolu keyifli. Güzel bir deniz havası alıp denize karşı çay/ kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Hereke Halılarına Göz Atabilirsiniz

İlk olarak 1843 yılında padişah Sultan Abdulmecit tarafından kurulan fabrikada üretilmeye başlanan halılar sarayın dekorasyonu için kullanıldı. Günümüzde Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi gibi saraylarda Hereke’de dokunmuş halıları görmek mümkün.

Hereke halısını diğer halılardan ayıran özellikler arasında; çift düğüm tekniği kullanılması, ince ve kalın çift atkı tekniği ile örülüyor olması ve kesiminin el makası ile yapılıyor olması yer alıyor. Ayrıca Hereke halıların en önemli özelliği yüzde yüz el yapımı olması. Yapımı yıllar alabilen Hereke halı, dünyanın en ince ve en sağlam halısı olarak biliniyor. Ayrıca Hereke halılarda birinci sınıf ipek ve yün kullanılıyor. Hereke’ye gitmişken halıcılara göz gezdirebilirsiniz.

Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/hereke-halisi-nedir-hereke-halisinin-ozelligi-nedir-5467435/

kaynak: halikoy.com

Deniz Kenarında Balıkçı Restoranlarında Taze Balık Yiyebilirsiniz.

Hereke sahilinde 3-4 tane balıkçı restoranı var. Israrcı değiller keyfinize göre seçim yaparak Hereke’de kalabalıktan uzak, sahildeki restoranlarda balık yiyebilirsiniz. Oldukça keyifli manzaraya sahip ve fiyatları da gayet uygun.

Hangi Restoranlar;

Balıkçı Restoran; Balıkçılar arasında tercih ettiğimiz restoran burası oldu. Bilmiyoruz içerideki sobaya mı kandık ama balıklar da mezeler de gayet güzeldi. Sahipleri de bebek arabasını taşıma konusunda bize destek oldular. Tavsiye ederiz.

Halit Balık Restoran; En yeşillikli restoran burasıydı. Önündeki camekan yazın açılıp kışın kapanıyor. Ortamı keyifli balıkları ve mezeleri gayet güzel görünüyordu.

Hereke Balık; Mavi balık konsepti ve bol meze çeşidiyle öne çıkıyor.

Hereke balıkçı restoran

Sevgiler,

Cansu&Bora

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It
Show Buttons
Hide Buttons