Bunu Paylaş

Öncelikle herkesin aklındaki soru işareti olduğunu düşündüğümüz Gökçeada deniz suyu sıcaklığı konusunda bilgi verelim. Bozcaada’ya gidenler bilir suyu her daim buz gibidir. Fakat Gökçeada’da su sıcaklığı gayet ideal. Haziran ayında gitmemize rağmen rahatlıkla denize girebildik. Çok soğuk su sevmeyenler için dipnot olarak belirtelim.

Gökçeada’nın kuzeyi, güneyi, batısı hemen hemen her yerinde plajlar var, denize girilebiliyor. Aşağıda en çok tercih edilen Gökçeada plajları hakkında deneyimlerimizi paylaşıyoruz.

Aydıncık/Kefaloz Plajı

Gökçeada plajları arasında ne çok tercih edilen ve denizi en güzel olan plaj Aydıncık plajı bir diğer adıyla Kefaloz plajı. Uzunca bir kumsal ve tertemiz bir denize sahip bu plajda hem ücretli kullanılabilen şezlonglu bir alan hem de kendi ekipmanlarınızı koyabileceğiniz bir alan var. Plajı kumluk ve geniş.

Yıldız Koyu

Gökçeada Yıldız Koyu Kaleköy mevkisinde yer alan bir plaj. Plajı taşlık, isteyenlerin ücretli kullanabileceğiniz bir plaj tesisi alanı var. Denizin altında kestaneler var diye bizi uyarmışlardı. Fakat denize iskeleden direkt derinden girme imkanı var. Bu yüzden her hangi bir sorun yaşanmıyor.

Gizli Liman Plajı

Gökçeada Gizli Liman plajı organize bir plaj değil. İhtiyacınız olabilecek şeyleri yanınıza almalısınız. Şemsiye, sandalye vb… Adanın en batı ucunda yer alan bu plajda deniz rüzgar yönüne göre zaman zaman çok dalgalı oluyor. Biz gittiğimizde de biraz dalgalı zamana denk geldik.  Plajın hemen arka tarafında da kamp sevenler için çam ağaçlarının arasında çadır kamping alanı var.

Laz Koyu

Gökçeada Laz Koyu adanın en meşhur plajlarından ikincisi. En merak ettiğimiz yerlerden birisiydi fakat gittiğimizde su çok bulanık ve dalgalıydı. Adadaki poyraz veya lodos esen rüzgara göre deniz suyunun kalitesi de değişiyormuş. Normalde çok güzel olan bu plajı bizim gittiğimiz dönemde ters esen rüzgardan dolayı keyifli değildi.

Gökçeada Sualtı Milli Parkı

1999 yılında Türkiye’nin ilk ve tek sualtı milli parkı olma özelliğine sahip olan Gökçeada sualtı milli parkı Kaleköy ve Kuzulimanı mevkii arasında yer alıyor. Su altı milli parkına ulaşmak için önce Yıldız koyuna gidip iki koy arasındaki patika yoldan yürüyerek diğer koya ulaşılabiliyor.

Özellikle dalış yapmayı sevenlerin en çok tercih ettiği koy burası. Dalış eğitimi alıp deneyebileceğiniz dalış merkezleri var. Sualtı milli parkı bölgesinde 180 çeşit deniz canlısı türünün görüldüğü belirtiliyor. Bu çeşitliliği ve bölgeyi korumak adına birtakım uyarılar yer alıyor.

Gökçeada sualtı milli parkına patika yoldan ulaşmaya çalışırken bu fotoğrafı çektikten biraz sonra yağmura yakalandığımız için geri dönmek zorunda kaldık.

Marmaros Plajı

Marmaros plajı adanın kuzey batısında Marmaros şelalesinin biraz daha ilerisinde yer alıyor. Denizin taşlık fakat suyunun çok temiz olduğunu öğrendik fakat zamanımız yeterli olmadığı bu seferki gezimizde bu plaja gidemedik.

Cansu&Bora

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Gökçeada Köyleri

Gökçeada Yeme-İçme

Gökçeada Genel Bilgileri

 

 

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It
Show Buttons
Hide Buttons