Bunu Paylaş

BOZCAADA’DA NELER YAPILABİLİR?

1. Olmazsa olmaz Çiçek Pastanesi Klasiği…

Her şeyi lezzetli ve uygun fiyatlı olan bir yer. Konsepti güzel, insan ilk girdiğinde, midesinin hepsini alamayacağını bildiğinden sabahta gelir şunu yeriz, öğlende gelir şundan alırız diye planlama ve önceliklendirme yapıyorsunuz. Dondurmasını tavsiye ederiz tamamen doğal, kendi yetiştirdikleri meyvelerden yapılıyor. Lavantalı dodurma da denedik fakat çok damak tadımıza uymadı. Adaya özgü damla sakızlı, bademli kurabiyelerden yiyebilirsiniz. Bizim favorimiz damla sakızlı bademli kurabiye Bunun birçok unlu mamülü lezzetli olduğu kadar “Banana Puding” isimli tatlısı muhteşemdi.

 

2. Adanın merkezindeki yerel ürünleri satan tezgahlardan domates/patlıcan/gelincik reçeli veya tarhana satın alabilirsiniz.

3. Eski Kahve isimli mekanda mutlaka adaya özgü etli yaprak dolması yemenizi tavsiye ederiz.

4. Veli Dededen gelincik şerbeti veya şıra içebilirsiniz.

5. Ayazma Plajı, Habbele Koyu, Akvaryum Koyu gibi adanın en güzel plajlarında deniz keyfi yapabilirsiniz. Su fazlasıyla soğuk bizden söylemesi:)

 

6. Rum mahallesi tarafında sokak aralarına yerleşmiş olan rengarenk meyhanelerde akşam yemeği yiyebilirsiniz. Biz Bade-i Aşk isimli mekanda oturduk. Mezeler çok çeşitli ve lezzetliydi. Bu arada karşılaştığımız ilginç bir olaydan da burada bahsetmek istiyoruz. Battı Balık isimli mekanda akşam rezervasyon konusunda bilgi almaya gittik. Gün batımı bittikten sonra gelmek isteyen müşteriler için rezervasyon almadıklarını söyledi ama nasıl söyledi?? Mekan sahibi İngiltere’de yaşayıp yaşamadığımızı sordu. Hiç mi güneş görmemişiz diye alaycı bir tavırla cevap verdi. Tabii ki bu mekanda rezervasyon yaptırmadık ve uzaklaştık. Bu kadar popüler bir tatil beldesinde işletme sahibinin bu tarz tavırla müşterilerine cevap vermesini kınıyoruz. Evet sezonda oldukları için zaten müşteriye doymuş olabilirler ama ne olursa olsun bilgi almaya gelen bir müşteriye yapılan bu yaklaşımı hiç yakıştıramadık…

POLENTE RÜZGAR GÜLLERİ / GÜNBATIMI

Bozcaada ve gün batımı… Ada’nın batı ucunda yer alan Polente rüzgar gülleri Bozcaada’nın simgesi haline gelmiş diyebiliriz. Her akşam gün batımı saatine doğru ister aracınızla isterseniz minibüslerle buraya ulaşabilirsiniz. Herkesin yanında reji koltukları, içecekleri, kadehleri ve gün batımı…. Çok geçe kalmadan gitmenizi tavsiye ederiz çünkü müthiş bir hızla gün batımınını izlemek için tüm köşeler tutuluyor.

PLAJLAR

  • Ayazma Plajı
  • Akvaryum Koyu
  • Habbele Koyu
  • Beylik Koyu
  • Sulubahçe Koyu
  • Tuzurnu Koyu
  • Tekirbahçe Koyu
  • Güvercin Koyu
  • Poyraz Limanı

 

 

 

 

 

Write A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It
Show Buttons
Hide Buttons